Most egy rövid leírás következik arról, hogy hogyan lehet Windows XP telepítő CD-t csinálni, a korábban tárgyalt módszerekben használt XPCD mappából, vagy hogyan integráljuk az elkészített válaszfile-t (WINNT.SIF) a CD-re. Hozzá kell tennem, hogy ha egy floppy lemezre kiírod a WINNT.SIF file-t, és berakod a windows CD-t a meghajtóba, akkor is működik a beavatkozás nélküli telepítés, csak ekkor a floppy lemezről olvassa be a válaszokat a telepítő, szóval hosszú távra mindenképpen érdemes egy CD-re írni az anyagot.

A művelet ott kezdődik, hogy van egy XPCD mappánk. A mappa létrehozásához két módon juthattunk el:

  • Szükségünk volt arra, hogy a meglévő win XP telepítőnkbe integráljuk az SP3-as csomagot (SP3 integrálás).
  • Létrehoztunk egy válaszfile-t, és szeretnénk beépíteni a telepítő CD-be. Ekkor nincs más tennivalónk, mint létrehozni az XPCD mappát, és belemásolni a telepítő CD tartalmát. Ezután a kész WINNT.SIF file-t bemásoljuk az XPCDI386 mappába.

Most letöltjük a szükséges programokat:
CD image GUI Ezzel a programmal fogunk az XPCD mappából egy .iso CD képet kreálni, amit már ki lehet írni CD-re.
Boot file Ez a file szükséges a fenti programnak, hogy BOOT-olható CD készüljön. Érdemes ugyan abba a mappába letölteni.
Image Burn Erre az ingyenes programra csak akkor van szükségünk, ha nincs olyan programunk (pl. NERO) ami képes CD lemezre írni a .iso CD képet. Ez a program pár egyszerű lépéssel kiírja az elkészült CD képet. További információ: Image Burner honlap

Ha minden programunk megvan, akkor el is kezdhetjük a munkát.
Először a letöltött CD image GUI programot telepítsük. Lehetőleg az XPCD mappa mellett hozzunk létre egy CDIMAGE mappát, és oda telepítsük. Ehhez a telepítésnél csak simán a meghajtó gyökérkönyvtárát kell megadni, mert a program létrehozza az említett mappát. Most lássuk a program használatát lépésenként:

Indítsuk el a programunkat a cdimagegui.exe-vel. Ekkor az alábbi kép fogad:

cdimagegui

Az ablakban két dolgot kell meghatároznunk. A felső sorba annak a mappának a nevét kell beírni, ahol a windows telepítő file-ok találhatóak (ha a példa szerint jártál el, akkor ez neked a c:XPCD mappa, mint a képen). A második sorban meg kell adni, hogy a művelet után hova kerüljön az elkészített CD kép. Jó, ha a képen szereplő megnevezést, és helyet használod.
Ezután a bal oldali menüben átváltunk a configuration opcióra.
A configuration lapon, a felső opciók között kiválasztjuk a boot lehetőséget:

configuration

Itt meg kell adnunk a korábban letöltött boot file helyét. A kis lemezre kattintva ki tudjuk böngészni a boot file-t, de a legjobb, ha eleve bemásoljuk a CDIMAGE mappába és ott jelöljük ki.
Maradunk a configuration lapon, de most az utolsó Creation opciót választjuk:

Creation

Itt a legalsó sorban megadhatjuk a leendő CD nevét (label). Ezután átlépünk a Creation oldalra, a bal oldali menüben.
Itt láthatjuk az összefoglalt opciókat, amik alapján el fog készülni a CD:

Nincs más dolgunk, mint a jobb alsó sarokban lévő Start Image Creation gombra kattintani, és megvárni míg elkészül a .iso CD kép.
Ha elkészült a CD kép, akkor NEROVAL, vagy a korábban letöltött ingyenes Image Burner programmal kiírjuk egy üres CD-re.