A teamviewer egy program, aminek segítségével engedélyezhetjük, hogy valaki távolról vezérelje a számítógépünket. Nagyon hasznos akkor, ha segítségre van szükségünk, és egy informatikában jártas személy belépve a számítógépre meg tudja oldani a problémát. A mostani leírás nem a program telepítését mutatja be, hanem az indítását, így nem települ fel a program ezáltal nem lesz felesleges alkalmazás telepítve a számítógépre.

A használat lépései:

  1. Először töltsük le az alkalmazási INNEN.
  2. Indítsuk el a letöltött fájlt.
  3. Engedélyezzük a Futtatás gombbal
  4. Jelöljük be a “Csal futtatás”, és a “személyes / nem üzleti célú felhasználás” sorokat, majd kattintsunk az “Elfogadás – futtatás” gombra
  5. A program ezután engedélyt kér hozzáférni az erőforrásokhoz, ezt engedélyezzük az “Igen” gomb megnyomásával.
  6. A pirossal kiemelt területen lévő két adat megadásával engedélyezhetjük a távoli hozzáférést. Meg kell adnunk a 9 jegyű azonosítót, valamint a jelszót annak a személynek, aki be fog lépni a számítógépre, hogy segítsen. Ezt megtehetjük telefonon, vagy e-mailben.
  7. A munka befejeztével egyszerűen csak be kell zárni az ablakot. Ha újra segítségre lenne szükségünk, újra menjünk végig a lépéseken a 2-es ponttól a program elindításához.