Nemrég jelent meg a windows 10, és ezt elég agresszívan adta tudtunkra a Microsoft. Először regisztrációra buzdított minket a tálcán lévő kis ikon, majd később konkrét letöltést ajánlott. És ha nem frissítettünk, akkor még most is ott kiabál az óra mellett. Az első nap az ember szépen bezárja, majd dolgozik tovább. Viszont az értesítés csak nem akar eltűnni, és pár hét után már igen bosszantó.

A témában született sok leírás és megoldás, de mindegyik hosszadalmas, és nem is egyszerű az átlag felhasználók számára. Viszont most mutatok egy egyszerű programot, amivel egy kattintással megszabadulhatunk az értesítéstől. A program neve GWX Stopper, és letölthető INNEN. Az egyszerű kis program indítás után rendszergazdai jogosultságot kér, mert rendszerfájlokban fog turkálni. Adjuk meg neki.

Ezután az alábbi ablak fogad. Itt két lehetőségünk van:

gwx

Get Windows X/10

  1. Vagy ideiglenesen távolítjuk el az értesítést: Close ‘Get Windows 1’ App (temporarily remove icon)
  2. Vagy pedig véglegesen: Close ‘Get Windows 1’ App (permanently remove icon)

Miért végezzünk fél munkát, ha kezünkben a végleges megoldás, így a második lehetőséget válasszuk. Ezután könnyes szemmel búcsút is vehetünk az értesítő ikontól, amit a program az alábbiak szerint összegez.

gwx2

Get Windows X/10 kész

Egyébként tapasztalatom szerint annak aki ért hozzá, megéri telepíteni az új verziót mert sok dolgot helyrepakoltak benne. Viszont előfordulhat, hogy használhatatlanná teszi a rendszert, így mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon.

Ha valaki a későbbiekben mégis szeretne frissíteni, az letöltheti a windows 10 telepítőt a Microsoft honlapjáról.