Napjaink egyik legelterjedtebb kommunikációs programja, a skype. Rengetegen használják mindennapi csevegésre a barátokkal, chatelésre, esetleg távol lévő szeretteikkel való kommunikációra webkamerán keresztül. Vagy akár céges megbeszélésekre, konferenciahívásokra. Az utóbbi verziókban azonban felütötte a fejét egy csúnya reklámsáv a program tetején, ami nem csak reklámokkal bombáz minket, hanem nem egyszer ez felelős a program fagyásáért, akadozásáért. A következő cikkben bemutatom, milyen egyszerű trükkel lehet megszabadulni a kellemetlen reklámoktól, és megelőzni a fagyásokat.

Először nyissuk meg a Vezérlőpult – Hálózat és internet – Inernetbeállítások menüt. Itt válasszuk a Biztonság fület, majd a Tiltott helyeket. Ekkor elérhetővé válik a Helyek gomb, amire kattintsunk rá.

skype - Internetbeállítások

Internetbeállítások

A felugró ablakba gépeljük be: https://apps.skype.com majd nyomjuk meg a hozzáadás gombot.

skype - tiltott helyek

Tiltott helyek

Ezután indítsuk újra a skype-ot, és nézzük meg az eredményt. Előfordulhat, hogy a reklámok továbbra is megjelennek, ekkor mélyebbre kell ásnunk az eltávolításuk érdekében.

  1. Frissítsük a programot a Súgó – Programfrissítés keresése gombbal.
  2. Ha biztosak vagyunk, hogy programunk naprakész, akkor nyissuk meg a C:\Felhasználók\<Felhasználó neve>\App Data\Roaming\Skype\<skype név> mappát. Keressük meg a config.xml fájlt, majd jobb gomb és szerkesztés. A fájlon belül keressük meg a <AdvertPlaceholder> kezdetű sort (CTRL+F sokat segít), majd az egész sort töröljük ki.
  3. Ezután tegyük csak olvashatóvá a fájlt. Jobb gomb – Tulajdonságok – Írásvédett opció bepipálásával.

Így már reklámmentesen élvezhetjük eme remek program használatát.