Mint köztudott, nemrég feltörték az Ashley Madison társkereső oldalát. Az oldal arról volt híres, hogy sok házas keresett magának újabb társat meglévő házastársa mellé. A hekkerek az ellopott több millió fiók adatait annak rendje és módja szerint közzétették. Sok hűtlennek okoztak komoly izgalmat és fejfájást. Sajnos a dolog árnyoldala, hogy nem egy lebukott személy öngyilkosságot követett el.

Egy adatelemző cég, a Dadaviz kielemezte a kiszivárgott információkat és kiderült, hogy az oldal leggyakoribb látogatói nagy technológiai cégek alkalmazottai. Olyan cégeké, mint a Microsoft, az IBM, vagy az Apple. A cégek közül az IBM és a HP alkalmazottak voltak a legtöbben.

Valódi Ashley Madison email fiókok

Valódi Ashley Madison email fiókok

10 világcég, akiknél sok a hűtlen alkalmazott

  1. IBM
  2. HP
  3. Cisco
  4. Apple
  5. Intel
  6. Microsoft
  7. Samsung
  8. SAP
  9. Oracle
  10. Qualcomm

Az elemzésből kiderült, hogy a fiókok 34 %-a hamis. Ebből látszik, hogy sok hűtlenségre törekvő személynek volt esze hamis adatokkal regisztrálni az oldalra. Viszont

24 Millió felhasználói fiók valós adatokat tartalmaz.

Ez egy nagyon nagy szám, és ez egy kicsit elkeserítő is.

Összességében a betörés rengeteg titokról rántotta le a fátylat. Több mint 10 GB felhasználói adat, és közel 20 GB belső céges adat került nyilvánosságra. Úgy tűnik az ügynek még koránt sincs vége. Az eset újabb tanúbizonysága annak, hogy bánjunk bizalmasan személyes adatainkkal, főleg akkor ha az adatlopás igen kellemetlen helyzetbe hozhat minket.

Forrás: The Hacker News